Het verschil tussen eau de parfum en eau de toilette

Bijna iedereen gebruikt wel een eau de parfum of eau de toilette om lekker te ruiken.

 

Het verschil:

 

Parfum

Parfum is een mengsel van diverse geurstoffen in een oplosmiddel (meestal is dat alcohol). Tevens bevat parfum vaak een fixatiemiddel en een kleurstof. Parfum is de hoogste concentratie van een geur. Het bevat het hoogste percentage geurbestanddelen, zo’n 20% tot 40%. Dit kan per merk verschillen. Parfum is vaak duurder dan eau de toilette. Maar je doet ook langer met een parfum dan met een eau de toilette. Omdat parfum het hoogste percentage geurbestanddelen bevat, is een paar druppels parfum vaak al voldoende voor de hele dag

 

Eau de parfum

Eau de parfum bevat na parfum het hoogste percentage geurbestanddelen, namelijk 10% tot 20%. De eau de parfum is de meest voorkomende vorm van parfum. Eau de parfum blijft, door het nog steeds vrij hoge percentage geurbestanddelen, vrij lang hangen (Dit kan ook per merk verschillen). De eau de parfum kost meestal wel minder dan pure parfum.

 

Eau de toilette

Eau de toilette bevat minder geurbestanddelen dan parfum en eau de parfum. Eau de toilette bevat ongeveer: 5% tot 10% geurbestanddelen. De eau de toilette wordt over het algemeen het meest verkocht. Het is ook goedkoper dan parfum en eau de parfum. Oorspronkelijk was eau de toilette bedoeld als een verfrissende body splash. Eau de toilette blijft dan ook minder lang hangen dan parfum en eau de parfum (ook dit kan per merk verschillen). De eau de toilette kan halverwege de dag worden bij gespoten om de geur weer te versterken.

 

Eau de cologne

Eau de cologne bevat een nog lager percentage geurbestanddelen, namelijk 3% tot 5%. De eau de cologne is ooit ontstaan als naam voor een lichte, frisse geur met citrus oliën.

 

Aftershave

Aftershave bevat het laagste percentage geurbestanddelen, namelijk: 2% tot 4%. De aftershave is uiteraard alleen bedoeld voor heren.

 

 

De opbouw van alle geuren bestaat uit NOTEN.

Er zijn 3 soorten geurnoten.

Het verschil eau de parfum eau de toilette

 

 

 

 

 

Het verschil:

 

Topnoten

Topnoten, ook wel bovennoten of hoofdnoten genoemd, zijn de geuren die de eerste minuten na het aanbrengen het meest aanwezig zijn. Deze geuren zijn het belangrijkst bij de verkoop van een geur. Citrus geuren zijn typische topnoten.

Hartnoten

Hartnoten zijn de geuren die opkomen als de topnoten zijn vervlogen. De hartnoten zijn vrijwel altijd bloemgeuren. Het belangrijkste deel van alle geuren zijn de hartnoten. (vandaar de naam “hart”noten, het is immers het hart van de geur)

Basisnoten

Basisnoten zijn de geuren die overblijven als de top- en hartnoten zijn vervlogen. De basisnoten geven vele uren geur af. Typische basisnoten zijn houtsoorten.

 

 

Ik ruik mijn parfum na een paar minuten niet meer, hoe kan dat?

Ruik je na een paar minuten je parfum niet meer? Dat is normaal. Je hersenen wennen aan de geur en filteren deze automatisch weg. Anderen die niet de hele dag om je heen hangen ruiken je parfum nog wel, dus let op dat je niet te veel gaat gebruiken. Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat iemand langs komt lopen die veel te veel heeft gebruikt. Dat gebeurt als je parfum op blijft spuiten omdat je het zelf en je directe omgeving het niet meer ruikt. Je ontvangt dan ook geen complimentjes meer.

 

Tip: Wissel regelmatig van parfum, blijf niet bij 1 parfum hangen. Je zult merken dat als je afwisselt je ook weer complimentjes krijgt.

AANBIEDINGEN

MEGA VEEL KORTING OP ALLE GEUREN!

Wij hopen dat de informatie op deze pagina over het verschil je genoeg duidelijkheid heeft gegeven.

Heb je nog vragen? Je kunt ons altijd bereiken via het contactformulier.